Ekonomi

10 Kasım Aile Destek Ödemeleri Yattı Mı?

Aile destek ödemeleri ne zaman yatacak ve kimlere yatacak gibi birçok konu son zamanlarda en çok araştırılan konular arasında yerini almaya devam ediyor. Ekim ayına ait olan ödemelerin yapılmasının hemen ardından kasım ayı için ödemeler ne zaman yapılacak gibi birçok konu da en çok araştırılanlar arasında yer aldı.

Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı kanadından yapılacak olan aile destek programı ödemeleri için son durumlar da netlik kazandı. 2022 Kasım ayına ait olan ödemelerin ne zaman ve hangi tarihte kimlere verileceği gibi konular geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısının ardından netlik kazandı.

Ödemeler İçin Tarih Belli Oldu!

Aile destek ödeme tarihi konusunda gelen açıklamalar ardından son durumlar netlik kazandı. Bu açıklama sırasında; “Bu kapsamda 2,5 milyon vatandaşımıza aktarılacak 3,2 milyar lira, yarın (8 Kasım Çarşamba) hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır. Elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon lira tutarındaki ödemesi de bu hafta içinde yapılacaktır. Doğal gaz yardımının 2022 yılı kış dönemi ilk grup ödemesi de yine bu hafta içinde gerçekleştirilecektir. Engelli ve yaşlı maaşlarının hak sahibi 1 milyon 379 bin 493 kişiyi kapsayan 2,1 milyar lira tutarındaki kasım ayı ödemeleri de geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Vatandaşlarımızın kış dönemindeki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ülke çapında faaliyet gösteren binin üzerindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza aktarılacak ek periyodik payı iki kat artırarak 450 milyon liraya çıkardık. Sadece kasım ayında bu vakıflarımıza aktarılan kaynak 900 milyon lirayı buldu. Böylece bu hafta içinde kısaca ifade etmeye çalıştığım başlıklar altında 7 milyar lira tutarında bir sosyal destek rakamını insanlarımızın hizmetine sunmuş olduk. İnşallah hiçbir vatandaşımızı aç, açıkta, soğukta değil, aynı zamanda ailesi içinde boynu bükük bırakmayacak bir anlayışla sosyal destek programlarımızı sürdüreceğiz.” İfadelerine yer verildi.

Aile Destek Programı Nedir?

Aile destek programı nedir birçok kişinin merak ettiği konular arasında yerini almaya da devam ediyor. 2022 Haziran ve mayıs aylarına ait olan ödemelerin 2023 dönemine ait en fazla 12 aylık dönem içerisine hane içerisinde yaşayan birey başına düşen gelirlerine göre de 4 farklı gelir aralıkları vardır. Buna uygun olan ödeme tutarlarına göre hane başına verilen desteklere verilir.

Her ay belirli düzenler ile de ödemeler hız kesmeden devam ederken vatandaşlar bu ayın ödemelerini almaya başladılar.

Bir önceki yazımız olan SGK’dan Erken Emeklilik Müjdesi Geldi! başlıklı makalemizde SGK, SGK haberleri ve son dakika hakkında bilgiler verilmektedir.

Recent Posts

İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri

İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri Günümüzde, saç ekimi…

9 ay ago

EYT Dilekçesini Erken Verenler Daha Kazançlı Oluyor!

Uzun bir zamandır beklenen EYT yeni yasa sonunda gelince pek çok kişi büyük bir sevinç…

1 sene ago

Aile Sosyal Yardım Ödemeleri Yattı mı? Ocak 2023 Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

Aile sosyal yardım ödemeleri konusunda pek çok vatandaş gözlerini Ocak ayı içerisinde yatacak olan ödemelere…

1 sene ago

EYT İçin Son Karar Açıklandı Mı?

Emeklilikte yaşa takılanlar için gelen düzenleme ile beraber yeni yıla birçok vatandaş mutlu bir şekilde…

1 sene ago

2023 Aile Destek Yardım Zamları Ne Kadar Oldu?

2023 yılının girmesiyle beraber asgari ücretten emekli maaşlarına yaşlı destek ödemelerinden engelli maaşlarına kadar akla…

1 sene ago

Memur ve Emekli Maaşında Son Dakika Açıklamasıyla Zam Oranları Belli Oldu!

Son dakika memur ve emekli zam haberleri için açıklamalar netlik kazandı. Asgari ücret ile EYT…

1 sene ago