İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri

İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri

İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri Günümüzde, saç ekimi giderek daha pop

Ana Sayfa Sağlık 31 Ağustos 2022 195 Görüntüleme

Poğaça Nasıl Yapılır, Kaç Derecede Pişer?

Poğaça nasıl yapılır, kaç derecede pişer? Poğaça genellikle hamur işlerinde en sevilen ve en sık yapılan yiyecekler arasındadır. Sabahları yiyebileceğimiz ya da misafirlerimize ikram edebileceğimiz çok güzel hamur işlerinden biridir. Poğaça için bir hamur yoğurulur. İç harcı için ise istediğiniz her şeyden kullanabilirsiniz. Bunlar; sosis, salam, peynir, zeytin, patates gibi gıdalar olabilir. Dilediğiniz malzemeleri kullanarak alternatif kahvaltılık veya ikramlık çeşitleri oluşturabilirsiniz. Poğaça hamuru genellikle 170 ila 180 derece arasında pişmektedir. Hatta fırına koymadan önce fırın ısınızı 175 dereceye ayarlamanız gerekmektedir. Ayarladığınız derecede fırını ısıtmalı sonrasında poğaçalarınızı koymalısınız. Sonrasında ise 20 veya 25 dakika arasında pişme süresi gerçekleşmelidir.

Poğaça nasıl pişirilir? Bunu söylemek için ilk öncelikle poğaçamızın tarifini vermemiz gerekiyor. Peki, poğaça tarifimiz nasıl ona bakalım;

Malzemeler; 6-7 su bardağı un, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 adet yumurta, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 paket yaş maya (42 gr)

Malzemelerimiz bu kadar basit. Maliyeti de çok az olan bu poğaça tarifimizi çok seveceksiniz. Özellikle birçok kişi tarafından sevilerek yenilen bu poğaça tarifimiz sizin içinde vazgeçilmez olacak kahvaltılarınızda çaylarınızın yanında rahatlıkla yiyebileceğiniz bir alternatif olacaktır. Peki, o zaman şimdi yapılışına geçelim;

Yapılışı; yoğurma kabına ılık su ve ılık sütümüzü alalım. Sonrasında sıvı yağ, yumurta, şeker ve yaş mayamızı alalım. Maya eriyene kadar tel çırpıcımızla güzelce karıştıralım. Ardından tuzun hepsini ekleyelim ve üzerine biraz un koyarak yoğurmaya başlayalım. Unumuzu yavaş yavaş koyarak yoğurmaya devam edelim. Hamurun unu az ya da fazla gelebilir. Hamur çok katı olmamalıdır. Çokta cıvık olmamalıdır. Kıvam aldıktan sonra hamurumuzu tezgaha alalım ve yoğurmaya davam edelim. Sonrasında tekrar yoğurma kabına alalım üzerini streçleyerek 1 saat o şekilde dinlendirelim. Sürenin sonunda kabaran ve mayalanan hamurumuzu tekrardan yoğurarak havasını alalım. Tekrardan tezgaha alıp toparlayalı ve 2 eşit parçaya ayıralım. Ardından 12 parçaya bölelim. Ardından hepsini elimizle yuvarlayarak yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hepsini dizelim. Sonrasında üzerine çırpılmış yumurta ve susam dökerek 10-15 dakika kadar bekletelim. Ardından 180 derecede ısınmış fırınımıza fansız ayarda koyarak 20 ila 25 dakika kontrollü şekilde pişirelim. İşte tarifi bu kadar basit afiyet olsun.

Poğaça kaç derecede ve kaç dakikada pişer? Poğaça 170 ila 180 derece arasında 20 ila 25 dakika pişirilmelidir. Fırından fırına farklılık gösterebilir. İçlerinden 1 tane poğaçaya bıçak batırarak hamur gelip gelmediğini test edebilirsiniz.

Mayasız Poğaça Kaç Dakikada Pişer?

Mayasız poğaça kaç dakikada pişer? Mayasız poğaçayla mayalı poğaça arasında pek bir fark yoktur. Mayasız poğaçada 170 ila 180 derece arasında 20 ila 25 dakika pişirilmelidir. Bunun yanında onunda pişmesi kontrol edilmelidir. Bunun asıl sebebi her fırının aynı ölçüde pişirememesidir. Bu açıdan mutlaka içinin pişip pişmediği kontrol edilmelidir. Sürekli başında durulmalıdır. Fırınınız ani derecede ısı verip poğaçalarınızın yanmasına sebep olabilir. Eğer çok kızarıp içi hala pişmediyse fırının yukarı rafından alıp alt raflara yerleştirmeniz gerekir. En güzel poğaça fırının orta rafında pişer. Mayasız poğaça yaptığınızda yine maya koymuş gibi kabarmasını istiyorsanız içerisine karbonat, kabartma tozu ya da şeker gibi kabarmasını sağlayacak etken maddeler ekleyebilirsiniz. Hem lezzetli hem mayasız ama puf puf olan poğaçalar elde etmiş olacaksınız. Yapımı da aşırı derecede kolay olan mayasız poğaçalarınızı istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. İsterseniz sabah kahvaltılarınız da isterseniz çay vakitlerinde tüketebileceğiniz yumuşacık poğaçalarınızı misafirlerinize de gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz.

200 Derecede Poğaça Kaç Dakikada Pişer?

200 derecede poğaça kaç dakikada pişer? Poğaçanın 200 derecede pişmesini tavsiye etmiyoruz. Bunun sebebi dışının pişip içinin pişmemesi. Peki, poğaça kaç derecede pişmeli? Poğaça 170 ila 180 derece arasında 20 ila 25 dakika pişirilmelidir. Bunun yanında onunda pişmesi kontrol edilmelidir. Bunun asıl sebebi her fırının aynı ölçüde pişirememesidir. Bu açıdan mutlaka içinin pişip pişmediği kontrol edilmelidir. Eğer 200 dereceye ayarladıysanız fırınınızı derecesini düşürüp raf olarak en altı tercih edebilirsiniz.

Davul Fırında Poğaça Kaç Dakikada Pişer?

Davul fırında poğaça kaç dakikada pişer? Öncelikle normal fırından daha uzun bir pişme süresinin olduğunu söyleyebiliriz. Normal şartlarda 170-180 dereceye ayarladığımız zaman 20 ila 25 dakikada pişmesi sağlanan poğaçalarımız davul fırında 190-200 dereceye ayarladığımız zaman 40 dakikada pişer. Davul fırında altlı üstlü piştiğine emin olanız gerekir. Davul fırın kullanımı zor bir fırın türüdür. Eski tip fırınlara girdiği için baya bir zorlanma ihtimaliniz vardır. Bu açıdan poğaçalarınızı ara ara kontrol ederek pişirmeniz gerekmektedir. Sürekli olarak kontrol edilmeli içinden çıkarıp çevirmeniz gerekmektedir. Bu açıdan sizi zorlayacak olan davul fırınla da lezzetli poğaçalar hazırlayabilirsiniz.

 

Bir önceki yazımız olan Passiflora Şurubu Ne İşe Yarar? Passiflora Şurup Kullananların Yorumları başlıklı makalemizde passiflora şurubu, passiflora şurubu faydaları ve passiflora şurubu nedir? hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.