İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri

İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri

İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri Günümüzde, saç ekimi giderek daha pop

Ana Sayfa Sağlık 17 Şubat 2022 303 Görüntüleme

Saç Ekimi Kaç Yıl Dayanır? 5 Soruda Anlattık

İçindekiler

Saç ekimi kaç yıl dayanır sorusu, bu işlemi yaptırmak isteyen bireyler tarafından detaylı bir şekilde araştırılmaktadır. Genellikle erkeklerin başvurduğu bir yöntem olsa da kadınların da saç ekimi işlemini zaman zaman tercih ettiği görülmektedir. Genel duruşun estetik kazanması açısından uygulanan bu işlem, kalıcılığı söz konusu olduğunda tereddüt edilen işlemlerden birisidir.

Saç naklinin kalıcı olup olmadığı, hangi yöntemlerin uygulandığı ve işlemin diğer detayları bu alanda sıklıkla merak edilen içerikleri oluşturmaktadır. Tercih edeceğiniz klinik başta olmak üzere bu alanda hizmet veren diğer noktalar da web siteleri üzerinden işlemin kalıcılık durumunu açıklamaktadır. Aşağıda yer alan alt başlıklarda konuyla alakalı pek çok detaya ulaşabilirsiniz.

Saç Ekim İşlemi Ne Kadar Kalıcıdır?

Saç ekimi işleminin ardından saç ekimi kaç yıl dayanır sorusu, şüphesiz bu işlemi yaptıran herkes tarafından öncelikli olarak ele alınmaktadır. Saç ekimi işleminde uygulanan teknikler, ekibin başarısı ve aynı zamanda hastanın fiziksel özellikleri işlemin kalıcılığını doğrudan etkileyen faktörler arasında yer almaktadır.

Öncelikle saç ekimi işleminin kalıcı olduğunu bilmenizde fayda olacaktır. Saç ekimi esnasında kaynağın alındığı bölgeye donör bölge olarak adlandırılmaktadır. Bu bölgede yer alan saçların dökülmeye neden olan DHT hormonuna karşı duyarsız olduğu vurgulanmaktadır. Bu noktada bahsi geçen bölgeden alınan örneklerin sağlıklı ve aynı zamanda güvenilir oldukları açıklanmaktadır.

Donör bölgeden alınan saçların devamlı uzamaya devam ettiğini fark edebilirsiniz. Buradan alınan örnekler ile birlikte gerçekleştirilen saç ekim işlemi sonucunda ekim yapılan bölgedeki saçların da eş zamanlı olarak uzadığını görebilirsiniz. Bunun asıl nedeni ise donör bölgede bulunan ve ekim yapılan bölgedeki saçların aynı karakteristik özelliklere sahip olmalarıdır.

Saç Ekimi Kaç Yıl Dayanır? 5 Soruda Anlattık

Saç Ekimi Kaç Yıl Dayanır? 5 Soruda Anlattık

Saç ekimi işleminde herhangi bir dökülme veya diğer yan etkileri yaşamamak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bunlar aşağıda maddeler halinde açıklanmıştır.

  • Donör bölgesi dışından örnek alınarak saç ekimi yapılmamalıdır.
  • Merdiven altı klinikler yerine bu alanda tecrübeli olan kliniklerin tercih edilmesi gerekmektedir.
  • Ekim işleminden sonra önerilen ilaçların kullanılması ve tavsiyelerin yerine getirilmesi gerekmektedir.
  • Saç dökülme sürecinin tamamlanmadığı durumlarda saç ekimi yapılmamalıdır.

Saç Ekiminden Sonra Saçlar Uzar Mı?

Saç ekiminden sonra saçlar uzar mı veya buna benzer daha pek çok başlık altında işlem sonrası yaşanabilecekleri takip etmek mümkündür. Genellikle kelleşme sorunu yaşayan erkeklerin tercih ettiği saç ekim yöntemi, başarılı merkezlerin tercih edilmesine bağlı olarak, %96’ya varan başarı oranına sahiptir. Bu da saç ekiminin bir nevi kalıcı olduğunu açıklamaktadır.

Saç ekim işlemi gerçekleştikten sonra saç ekimi kalıcı mı sorusu en çok merak edilen başlıklar arasında yer almaktadır. Saç ekiminde tercih edilen yöntemlere bağlı olarak bu işlemin kalıcı olması mümkündür. Bahsi geçen bu yöntemlerden bazıları aşağıda maddeler halinde listelenmiştir.

  • Hiperbarik saç ekimi
  • FUT yöntemi
  • Robotik Saç ekimi
  • FUE tekniği
  • DHI saç ekimi
  • Manuel Punch saç ekimi

Sıralanan bu yöntemlerin her biri, başarılı sonuç alınmasını desteklemektedir. Alanında uzman olan doktorların uyguladığı bu yöntemler başarılı sonuç alma şansınızın artmasına yardımcı olmaktadır. Saç ekimi işleminden sonra ise saçlarınızın uzamaya başladığını görebilirsiniz. Bu da saçlarınızı uzatabileceğiniz ve hatta kestirip tarayabileceğiniz anlamına gelmektedir.

Saç ekim işleminin üzerinden 1 yıl geçmesi ile birlikte saçlarınıza pek çok işlem uygulamaya daha başlayabilirsiniz. Örneğin saç boyama veya saçlara şekil verme, başlıca tercih edilen seçenekler arasında yer almaktadır. Ancak belirtilen süreyi göz önünde tutmanız oldukça önemlidir.

Saç Ekimi Kaç Yıl Dayanır? 5 Soruda Anlattık

Saç Ekimi Kaç Yıl Dayanır? 5 Soruda Anlattık

Ekilen Saçların Belli Bir Ömrü Var Mıdır?

Saç ekim işlemi kapsamında ele alınan ekilen saçların belli bir ömrü var mıdır veya kalıcılık durumu nedir gibi soruların ön plana çıktığını söylemek mümkün olacaktır. Kelleşme veya aşırı saç dökülmesi şikayetleri nedeniyle saç ektirmeyi tercih eden bireyler, alacakları sonucu da yakından takip etmektedir.

Saç ekim işleminin başarılı kişiler tarafından yapılması ve aynı zamanda uygun bir alanda gerçekleştirilmesine bağlı olarak ömürlük, yani kalıcı olduğu söylenebilir. Saç ekimi konusunda birden fazla tecrübeye sahip olan doktorların yaptığı açıklamalara veya sorulara verdikleri yanıtlara bakıldığı zaman saç ekimlerinin neredeyse tamamı kalıcılık ile sonuçlanmaktadır.

Saç ekiminin kalıcı olabilmesi ve sağlıklı bir şekilde kullanılabilmesi için de hem işlem sırasında hem de işlem sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Bu durumları doktorunuz ile görüşerek bilinçli olabilirsiniz. Aynı zamanda tarafınıza sunulan tavsiyeleri dikkate alarak işlem sonrasında dikkat edebileceğiniz tüm durumları da göz önünde bulundurabilir ve işlemden verim alabilirsiniz.

Saçlar Ne Zaman Çıkmaya Başlar?

Saç ekimi sonuçları arasında değerlendirilen saçların uzama süreci, bu işlemi yaptıran bireyler tarafından merak edilen detaylar arasında yer almaktadır. Saç ekimi işleminin gerçekleşmesi ve sonrasında ele alınacak sonuçların değerlendirilmesi kapsamında saçlarının ne zaman uzayacağını merak eden bireyleri fark etmeniz oldukça normaldir.

Başarılı tekniklerin kullanılması ve her bir tekniğin doğru yöntemlerle uygulanmasına bağlı olarak ilk saç ekimi işleminden 15 gün sonra saçların büyümeye başladığını görmek mümkündür. Ancak bu, ilk izlenim olacağı için sonrasında dökülme veya büyümenin durması gibi durumlar da olabilmektedir. Bu nedenle sonuçların sabırla takip edilmesi tavsiye edilmektedir.

Yukarıda da belirtildiği gibi saç büyümesinin gözlemlenmesinin ardından saçların büyümesi durmakta ve dökülmeye başladıkları fark edilmektedir. Ortalama 2-3 aylık gibi bir süre içerisinde saçların dökülmeye başladığını görebilirsiniz. Ancak aldığınız bu sonucun sizi endişelendirmesine gerek yoktur. Çünkü bu dökülmenin bir gün son bulacağını ve uzamanın kaldığı yerden devam edeceğini bilmenizde fayda olacaktır. Genellikle üçüncü aydan sonra uzama yeniden başlamaktadır.

Ne Kadar Zamanda Yeni Saçlar Çıkar?

Daha önce de belirtildiği üzere ne kadar zamanda yeni saçlar çıkar sorusu hem kaynaklardan edinebileceğiniz hem de doktorunuzdan alabileceğiniz bilgiler arasında yer almaktadır. Saç ekim işleminin gerçekleşmesi ile birlikte bir sürece gireceğinizi bilmelisiniz. Bu sürecin ilk zamanlarında yani ilk haftalarda saçlarda kabuklanmaların ve zaman zaman kızarmaların olduğunu görmek mümkündür.

Doktorun da önerdiği tavsiyeler sayesinde kısa bir süre sonra bu kabuklanmaların dökülmesi ve saç derisinin hızlı bir şekilde iyileşmesi sağlanmaktadır. Tabi aynı zamanda kabukların dökülmesi ile birlikte ekilen saçların büyük bir kısmının da dökülmeye başladığını fark edebilir ve bu noktada işlemin tamamen başarısız olduğunu düşünebilirsiniz.

Saç ekimi ne kadar dayanır gibi sorularda ele alınan bu sürecin ortalarına doğru, yani yaklaşık ikinci ayın sonlarına doğru yeni saçların çıkmaya başladığı gözlemlenebilir. İlk günlerde oluşan kabuklanma ile birlikte dökülen saçların yerine çıkan bu yeni saçlar, 3 ve 4. ayın da bitmesi ile birlikte gözle görülebilecek seviyeye ulaşmayı başarmaktadır.

Kişinin saç ekim işleminden sonra beslenmesi, psikolojik durumu ve diğer etkenlere bağlı olarak saç uzamasının süreci değişkenlik gösterebilmektedir. Tüm dikkat edilmesi gerekenlere uyarak bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatan bireylerin saç uzama ve iyileşme süresi ortalama 8-9 ay ile sınırlı kalmaktadır. Ancak bu dönemi sancılı geçiren bireylerin 1,5 yıla kadar uzamayı beklediği söylenebilir.

Saç Ekimi Kaç Yıl Dayanır? 5 Soruda Anlattık

Saç Ekimi Kaç Yıl Dayanır? 5 Soruda Anlattık

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekim işlemi ile alakalı olarak saç ekimi nasıl yapılır sorusu da merak edilen bir diğer başlık olarak ön plana çıkmaktadır. Saç ekimi, günümüzde sıklıkla tercih edilen estetik bir işlem olmakla birlikte genellikle erkeklerin ilgi gösterdiği işlemler olarak da tanımlanmaktadır. Peki, saç ekimi adımları nasıldır?

  • İlk olarak hastanın tüm saçları tıraş edilir.
  • Saç ekim işleminin cerrahi bir müdahale olması nedeniyle uygulama yapılacak olan alan kesinlikle lokal anestezi ile hazırlanmalıdır.
  • Donör bölge olarak adlandırılan alandan alınan saç örnekleri özel bir solüsyon içerisinde bekletilir.
  • Alın ile saç bitiş noktasında bulunan saç ön çizgisi belirli hale getirilir.
  • Ekim yapılacak bölge üzerinde saçların önceki durumuna göre kanallar açılır ve bu kanallara saç ekilmeye başlanır.
  • Son olarak işlemden sonra köklerin alındığı nokta kapatılır ve hastaya son durum hakkında bilgi verilir.

Sıralanan bu adımların tamamlanması ile birlikte saç ekim işlemi de başarıyla tamamlanmış olacaktır. İşlem öncesinde olduğu gibi işlem sonrasında da dikkat etmeniz gerekenleri doktorunuzdan öğrenebilirsiniz.

Saç Ekiminde Kullanılan Yöntemler Nelerdir?

Saç ekimi söz konusu olduğunda tercih edilen belli başlı saç ekim yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemler hakkında bilgi edinmek isteyen bireyler, saç ekiminde kullanılan yöntemler başlığından yararlanarak çıkan sonuçları detaylı bir şekilde incelemektedir. Bahsi geçen bu yöntemlerden bazıları aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır.

  • FUT tekniği
  • Hiperbarik saç ekimi
  • FUE tekniği
  • Robotik saç ekimi
  • Manuel Punch saç ekimi
  • DHI saç ekimi

Sıralanan bu yöntemlerin her biri saç ekimi alanında tercih edilen ve aynı zamanda başarı elde edilen yöntemler olarak ön plana çıkmaktadır. Bu alanda uzman olan doktorlar, hastanın durumuna göre yöntemlerde değişiklik de uygulayabilmektedir.

Kimler Saç Ektirmek İçin Uygundur?

Kimler saç ektirmek için uygundur veya saç ekimi kimlere göredir gibi pek çok başlığın da yine bu konuda bilgi edinmek amacıyla incelendiğini fark etmek mümkündür. Saç ekiminin gerçekleşebilmesi için adayların belirtilen kriterlere uygun olması gerekmektedir. Bu kriterleri doktorunuz ile iletişime geçerek kısa zamanda öğrenebilirsiniz.

İlk olarak saç dökülme düzeyinin 2 veya daha üzeri bir derecede olması gerekmektedir. aynı zamanda saç dökülmesinin tamamlanması için uzmanlar 30 yaşın beklenmesini uygun görmektedir. Donör bölgede ise ekime yetecek kadar örnek saçın olması son derece önemlidir. Aksi halde saç ekiminden istenilen sonucun alınması yine oldukça zor olacaktır.

Tabi bu belirtilen detayların dışında saç ekiminin başarılı olabileceği bazı durumlar da bulunmaktadır. Bunlar;

  • Saç rengi ile ten renginin uyumlu olması
  • Kalın saç tellerinin olması
  • Dalgalı veya kıvırcık saçlara sahip olunması
  • Saç tellerinin esnek yapıda olması şeklinde açıklanabilir.

Bahsi geçen bu özelliklerin var olduğu kişilerde saç ekimi işlemi çok daha başarılı bir şekilde sonuçlanmaktadır.

Saç Ekimi Uygulaması Ne Kadar Sürüyor?

Saç ekimi işleminin uygulanması kapsamında saç ekimi ne kadar sürer sorusu da yapılacak olan işlem hakkında merak edilen içerikler arasında yer almaktadır. Saç ekimi, mutlaka alanında uzman olan ekipler tarafından uygulanması gereken cerrahi bir müdahale olarak ön plana çıkmaktadır.

Saç ekiminin süresini belirleyen bazı faktörler bulunmaktadır. Ekilecek greft sayısı ve uygulama süresinde çalışacak ekip sayısı bu durumda rol alan en önemli faktörler arasındadır. Tüm bunlar göz önüne alındığında ortalama 6-9 saat arasında işlem tamamlanabilmektedir. Tabi greft sayısının yüksek olmasına bağlı olarak saç ekim işleminin iki güne kadar uzadığı bilgileri de bulunmaktadır.

Saç Ekimi Sırasında Hissedilecek Acı Derecesi Nedir?

Saç ekimi kaç gün sürer sorusuna verilen yanıtı yukarıdan okuyabilirsiniz. Bu tarz başlıkların yanı sıra işlem esnasında hissedilecek acı değeri de merak edilen bir diğer içerik olarak değerlendirilmektedir. Hastaların konforlu bir şekilde operasyon geçirmeleri açısından tercih edilen bazı yöntemler bulunmaktadır.

Saç ekiminde uygulanan yöntemlerin değişmesine ve gelişmesine bağlı olarak bahsi geçen uygulamanın yaklaşık 60 yıldır hayatımızda var olduğu vurgulanmaktadır. Bu süreçte doktorlar yöntemleri geliştirdikleri kadar acı değerini kontrol altına alabilmek adına pek çok yöntem üzerinde de çalışmalar yürütmüştür.

Saç ekimi, cerrahi bir müdahale olması nedeniyle steril ortamlarda uygulanmaktadır. Hastanın operasyon boyunca rahat edebilmesi ve acı duymaması için de lokal anestezi tercih edilmektedir. Lokal anestezinin etkisini yitirmesi ve yeniden acının hissedilmesi durumunda da doktorların önereceği ağrı kesiciler kullanılmalıdır. Böylece hem acı düzeyi hem de işlem sonrası süreç kontrol altında tutulabilmektedir.

Saç Ekimi Sonrası İz Kalır Mı?

Saç ekiminin en çok tercih edilen estetik işlemlerinden biri olması, beraberinde pek çok detayın da merak edilmesine neden olmaktadır. saç ekiminden sonra iz kalır mı sorusu, bu detaylara verilebilecek örneklerden birisidir. Saç ekimi esnasında kullanılan yöntemler ve doktorun tecrübesi de alınacak sonucu doğrudan etkileyebilmektedir.

Özellikle FUE saç ekim tekniği kullanıldığında ve bu tekniği başarılı bir ekip uyguladığında gözle görülebilecek izlerin kalmadığı gözlemlenmektedir. Ancak bunun aksine FUT tekniği, cerrahi bir müdahale olması nedeniyle yakından bakıldığında iz kalması muhtemel yöntemlerden birisidir.

Saç ekiminde iz kalması, çoğu hastanın haz etmediği sonuçlardan birisidir. İşlem esnasında punch kaleminin ucunda yer alan aparatın mm’lik çapı ne kadar geniş oldursa kalacak iz de o kadar belli olmaktadır. Bu nedenle 1 mm’lik aparat dışında pek bir seçenek kullanılmamaktadır.

Donör Bölgesindeki Saçlar Uzamaya Devam Eder Mi?

Donör bölgesindeki saçlar uzar mı sorusuna verilecek en net yanıt hayır şeklinde olacaktır. Ancak bu durumu kamufle edebilecek önemli bir özellik de bulunmaktadır. Donör bölge olarak adlandırılan bu alandaki saçların sık olması, seyrelmenin veya saç uzamamasının göze batmasını engellemektedir.

Aynı zamanda işlem için alınacak örneklerin aynı yerden alınmaması oldukça önemlidir. Aralıklı alınan örnekler, saçlarda herhangi bir deformasyon olduğunu belli etmeyecektir. Tabi bunun dışında donör bölgedeki saçların kaldırılması ve yakından incelenmesi durumunda o bölgeden örneklerin alındığı açıkça fark edilebilmektedir.

Saç Ekiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu konuyla alakalı olarak saç ekiminden sonra dikkat edilmesi gerekenler, işlemin bitmesi ve hastanın iyileşme sürecine girmesi ile birlikte ele alınmaktadır. İşlem bittikten sonra aynı konu üzerinden doktorunuzdan da detaylı bilgileri alabilirsiniz. Konuyla alakalı dikkat etmeniz gereken başlıca hususlar aşağıda maddeler halinde açıklanmıştır.

  • Saçlarınıza çıplak elle temas etmekten mümkün olduğunca kaçınmalısınız.
  • İşlemden ilk 14 gün içerisinde güneş ışığına maruz kalmaktan kaçınılması tavsiye edilmektedir.
  • Yine aynı şekilde ilk 14 gün cinsel ilişkiye girmek önerilmemektedir.
  • İşlemden sonra 1 ay boyunca ağırlık kaldırmamanız tavsiye edilmektedir.
  • İlk bir ay boyunca denizde veya havuzda yüzmemelisiniz.
  • 3 ay boyunca da sauna veya hamam ziyaretlerine ve aynı zamanda güneşlenmeye ara vermelisiniz.
  • İlk 7 gün içerisinde de alkol ve sigaradan uzak durulması tavsiye edilmektedir.

Bu tavsiyeler dışında doktorunuzun önerdiği şekilde davranmanız ve verilen ilaçları düzenli bir şekilde almanız iyileşme sürecini hızlıca geride bırakmanıza yardımcı olacaktır. Beklenmedik bir sonuç aldığınızda doktorunuz ile iletişime geçebilir ve bilgi alabilirsiniz.

 

Bir önceki yazımız olan En iyi Saç Vitaminleri Hangileri? başlıklı makalemizde saç tavsiyeleri, saç uzmanı ve saç vitamini hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.