İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri

İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri

İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri Günümüzde, saç ekimi giderek daha pop

Ana Sayfa Ekonomi 7 Ocak 2023 74 Görüntüleme

EYT İçin Son Karar Açıklandı Mı?

Emeklilikte yaşa takılanlar için gelen düzenleme ile beraber yeni yıla birçok vatandaş mutlu bir şekilde girdi. Yaş sınırlarının yeni yıl içerisinde kaldırılmış olması ile beraber ortalama olarak iki buçuk milyondan fazla olan vatandaş emeklilik hesaplama ile ilgili olarak detayları araştırmaya başladılar.

Hem meclis hem de resmi gazete içerisinde yayınlanan süreçler ile ilgili vatandaşlar da kendileri için EYT ile ilgili gelişmeleri de merak ederek araştırır bir hale geldiler. Son dakika açıklamaları ile ilgili vatandaşlar sonunda rahat bir nefes almaya da başladılar. Emekli sandığından SSK ve bağkur kapsamında yer alan milyonlarca vatandaşa kadar herkes rahat bir nefes almak için gün sayar hale geldiler.

Meclis kanadında devam eden gelişmeler ve görüşmeler ardından vatandaşlar kendileri için beklenen görüşmeleri de öne çıkarmayı tercih eder oldu. Gün içerisinde EYT için ne gibi kararlar alındı, kimler için ne gibi detaylar öne çıkmaya başladı gibi konular da öne çıkar hale geldi.

EYT şartları nelerdir, kimler hangi şartlar ile emekli olabilecekler gibi konular da en çok araştırılan detaylar arasında yerini almaya da devam ediyor. Birçok vatandaş tarafından merak edilen tüm konuların netlik kazanmasının ardından, herkes ne zaman emekli olabileceklerinden emekli oldukları zaman ne kadar maaş alabileceklerine kadar her bir detayı anlık olarak öğrenebilir oldular.

EYT Yasasında Son Durum…

EYT yasası için son durum ile ilgili olan açıklamalar Erdoğan tarafından geldi. Gelen açıklama sırasında yer alan detaylara bakılacak olduğu zaman bu detaylar arasında; “Ülkemizde bildiğiniz gibi emekli olabilmek için prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaşı tamamlamak gerekiyor. Yaptığımız düzenleme yaş bekleyenleri kapsıyor. EYT düzenlemesi ile herhangi bir yaş şartı olmayacak. Prim günü ve sigortalılık süresi tamam olan 2 milyon 250 bin vatandaş doğrudan emekli olabilecek. Mali çalışmaları da yaptık.” İfadeleri ön planda yer alır oldu.

Emekli Olma Şartları Nelerdir?

Emeklilik için vatandaşlar kendilerinden ne gibi şartlar aranıyor gibi birçok detayı da en merak ettikleri konular arasında yer almaya da başladı. Bu kadar farklı detaylar arasında vatandaşların 8 Eylül 1999 tarihi içerisinde emeklilik yaşı şartı da yer almadan uygulamalara tabi olacaklar. Bu belirlenmiş olan tarihten daha önce sigorta girişleri yer alan vatandaşlar da kendileri için belirlenen kapsam içerisinde ön plana çıkacaklar.

Bu anlarda prim gün ödemelerinden sigorta girişleri ve sigortalı olma süreleri gibi konularda da gündemde yerini alacak. Eğer belirlenen tüm durumlar yerine getirilmiş olursa da bireyler en kısa süre içerisinde başvurularını yaparak da emekli olma durumları için hak kazanabilecekler. Bu sayede emekli olmak için hak kazanan bireyler sıkıntı yaşamak nedir bilmeden kısa sürede hak kazanabilecekler.

Bir önceki yazımız olan 2023 Aile Destek Yardım Zamları Ne Kadar Oldu? başlıklı makalemizde devlet desteği, sosyal yardım ve yardım hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


İlginizi çekebilir