İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri

İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri

İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri Günümüzde, saç ekimi giderek daha pop

Ana Sayfa Ekonomi 28 Kasım 2022 73 Görüntüleme

 Sosyal Yardım Ödemeleri İçin Tarih Netlik Kazandı!

Sosyal yardım ödemeleri için net tarih açıklandı. Sosyal yardım almak için hak kazanan vatandaşlar ekim ayı içerisinde eylül ayına ait olan ödemeleri almışlardı. Fakat ekim ayına ait olan ödemelerin tamamı daha verilmedi.

Vatandaşlar ekim ayına ait olan ödemeleri kasım ayı içerisinde almaya başladılar. Sosyal yardım ödemesi almak için vatandaşların bir yandan da belirli şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Bu şartlar genel olarak incelenecek olduğu zaman muhtaçlık durumudur.

Hanede yaşamına devam eden kişi sayısına haneye giren gelir miktarı bölündüğü zaman kişi başı asgari ücretin üçte ikisinin altında düşmesi gerekir. Bu sayede vatandaşlar başvuru yaparak ödeme almak için hak kazanabilirler. Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından bu ödemeler de yılın on iki ayı boyunca verilmeye devam ediyor.

Aile Sosyal Yardım Ödemeleri

Aile sosyal yardım ödemeleri için sayın Cumhurbaşkanı geçtiğimiz günlerde olan kabine toplantısı sırasında açıklamalarda bulundu. Bu açıklama sırasında; “Bu kapsamda 2,5 milyon vatandaşımıza aktarılacak 3,2 milyar lira, yarın (8 Kasım Çarşamba) hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır. Elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon lira tutarındaki ödemesi de bu hafta içinde yapılacaktır. Doğal gaz yardımının 2022 yılı kış dönemi ilk grup ödemesi de yine bu hafta içinde gerçekleştirilecektir. Engelli ve yaşlı maaşlarının hak sahibi 1 milyon 379 bin 493 kişiyi kapsayan 2,1 milyar lira tutarındaki kasım ayı ödemeleri de geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Vatandaşlarımızın kış dönemindeki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ülke çapında faaliyet gösteren binin üzerindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza aktarılacak ek periyodik payı iki kat artırarak 450 milyon liraya çıkardık. Sadece kasım ayında bu vakıflarımıza aktarılan kaynak 900 milyon lirayı buldu. Böylece bu hafta içinde kısaca ifade etmeye çalıştığım başlıklar altında 7 milyar lira tutarında bir sosyal destek rakamını insanlarımızın hizmetine sunmuş olduk. İnşallah hiçbir vatandaşımızı aç, açıkta, soğukta değil, aynı zamanda ailesi içinde boynu bükük bırakmayacak bir anlayışla sosyal destek programlarımızı sürdüreceğiz.” Sözlerine yer verdi.

Kendileri için ödeme almak isteyen vatandaşların ilk olarak hangi şartlar arandığını bilmesi ardından da şartları yerine getirme durumlarına göre başvuru yapmaları da gerekir. Bu şartlar ile ödeme almak için başvuru yapanlar yılın on iki ayı içerisinde de şartlar yerine gelmeye devam ettiği sürece ödeme alabilecek konumda da olacaklar.

Bir önceki yazımız olan SGK Herkesi Erkenden Emekli Edecek Formülü Açıkladı! başlıklı makalemizde SGK, SGK haberleri ve son dakika hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.