Diyanet Yurt Dışına 455 Din Görevlisi Gönderecek! Yurtdışı Görevlendirme Şartları!
Diyanet İşleri Başkanlığı, yurtdışı sözleşmeli din görevlisi sınavı ile 200, yurtdışına uzun süreli din görevlisi sınavı ile 255 kişiyi yurt dışında görevlendirecek. Başvuru yapan adaylar yazılı ve sözlü sınavda başarılı olduğu takdirde yurt dışında görevlendirme hakkı kazanacak. Yurt dışı görevlendirme şartları ve sınav tarihleri DİB tarafından açıklandı.
Yurt Dışı Görevlendirme Şartları Nedir?
Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt dışında yaşan Türk vatandaşların kültürel ve dini bağlarının kopmaması, dini bağların güçlendirilmesi, dini hizmet verilmesi ve din eğitimi faaliyetlerinin yürütülebilmesi için kadın ya da erkek fark etmeksizin 455 kişiyi yurt dışına gönderecek. Yurt dışı görevlendirme ile gidilebilecek ülkeler arasında ABD, Kanada, Avustralya ve Avrupa ülkelerinin yanı sıra Avrasya ülkeleri ve müslümanların çoğunlukla yaşadığı ülkeler bulunuyor.
Sınavlarda başarı göstererek yurt dışına gitmeye hak kazanan adaylar bir yıl süreyle görevlendirilecek. Bulunduğu ülkede başarı gösteren aday dilediği takdirde toplam beş defa olmak üzere birer yıl görev süresini uzatma hakkına sahip olacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından adaylarda aranan şartlar aşağıda belirtilmiştir:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Halen Başkanlığımız teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre kadrolu devlet memuru olarak çalışıyor olmak,
657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinin 5 inci fıkrasında sayılan suçlardan hükümlü bulunmamak,
Memurlukta adaylığı kaldırılmış olmak,
Son 10 yılda haklarında uyarma ve kınama cezaları dışında disiplin cezası almamış olmak,
Askerlik hizmetini yapmış olmak veya askerlik hizmetinden muaf tutulmuş olmak, (Tecilli olmamak)
En az iki yıllık dinî yükseköğrenim mezunu olmak,
Müracaat tarihinin son günü itibariyle; Dört Yıllık Dinî Yükseköğrenim mezunları ve İlahiyat Meslek Yüksekokulu (İMYO) ile A.Ö.F. İlahiyat Ön Lisans programı mezunları için (657 sayılı DMK’nın 4. maddesine göre sözleşmeli statüde çalışılan süreler ile vekil imam hatiplik, müezzin-kayyımlık ve Kur’an kursu öğreticiliğinde geçen süreler dâhil) fiîli olarak 5 yıl (askerlikte ve ücretsiz izinde geçen süreler hariç) görev yapmış olmak,
2018, 2019 yılında yapılan Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı’na (MBSTS) girmiş olmak,
İlgili ülkede konuşulan resmi dil belgesi kategorisinden başvuru yapacaklar için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’ndan (YDS) ya da ÖSYM tarafından denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan sınavlardan aşağıda belirtilen asgari düzeyde belgeye sahip olmak.
Başvuru Nasıl Yapılır?
Yurt dışında görevlendirilmek için sınava girmek isteyen adaylar 20.07.2020 – 31.08.2020 tarihleri arasında bireysel olarak ‘sınav işlemlerim’ menüsünden başvuru yapabilir. Diğer başvuru yöntemleri şunlardır:
Merkez Teşkilatında görev yapanlar bağlı bulundukları Birimlerine,
İl ve İlçe Müftülüklerinde görev yapanlar bağlı bulundukları İl Müftülüklerine,
Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezlerinde görev yapanlar ve kursiyerler bağlı bulundukları Müdürlüklerine,
Eğitim Merkezlerinde görev yapanlar ve kursiyerler bağlı bulundukları Müdürlüklerine,
Yurt dışında görev yapanlar bağlı bulundukları Müşavirlik/Ataşelik/Koordinatörlüklerine başvuralarını onaylatmak zorundadır.
Bir önceki yazımız olan Türkiyenin En İyi Diş Hekimleri ve Uzmanlık Alanları Detaylı Liste! 2023 Diş Hekimi Güncel başlıklı makalemizde en iyi diş doktoru, en iyi diş hekimi ve en iyi diş hekimleri hakkında bilgiler verilmektedir.
