İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri

İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri

İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri Günümüzde, saç ekimi giderek daha pop

Ana Sayfa Ekonomi 3 Ekim 2022 107 Görüntüleme

Ev Alacaklar İçin SGK’dan Müjde! Sıfır Faiz İle Kredi Desteği…

TOKİ sosyal konut kampanyasının ardından ev alma düşüncesinde olanlar sıfır faizli konut kredisi için araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor. Konut kredisi faizleri 3 yıllık süreçlerin zirvelerine kadar çıkmayı başarırken faizlerin de yükselmesinden ötürü ev sahibi olmak çok zor olmasından ötürü vatandaşlar ev alma düşüncelerinden vazgeçmektedir. Sosyal Güvelik Kurumu da bu anlarda faizsiz konut kredisi desteği sunmaktadır. Peki, bu desteklerden kimler hangi şartlar ile yararlanabilir? İşte, merak edilen detaylar…

TOKİ ucuz sosyal komut kampanyası ile ev fiyatlarının da düşüşe geçmesi kısa süre içerisinde bekleniyor. Bu süreçler içerisinde konut kredileri de kullanarak ev alma düşüncesinde olanlar için yeni kararlar da çıkmaya başladı. TCMB kapsamında düşük faizli kredi politikaları olmasına rağmen BDDK kanadından gelen son verilere bakılacak olduğu zaman konut faiz oranları 26 Temmuz 2019 tarihinden bu yana kadar en yüksek seviyelere çıkmayı başardı.

Ev alma düşüncesinde olanlar da artan fiyatlar karşısında pes ederek hayallerini ertelemeyi tercih ediyor. SGK kanadından gelen müjdeli haberler de vatandaşların bir nebze de olsa yüzleri güldürerek araştırmalarına hız kazandırmalarına neden oldu.

SGK Sıfır Faizli 241 Bin TL

SGK sıfır faizli 241 bin TL kredi verecek olduğunu açıklaması ardından vatandaşların ev almak için umut ışıkları da artmaya başladı. Sıfır faizli kredi desteklerinden yararlanmak isteye vatandaşlar SGK emeklilik hizmetleri genel müdürlüğü tarafından alınacak hak sahipliği belgesi ile Ziraat Bankaları üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor.

Kredi miktarları 2022 yılı içerisinde 241 bin TL olarak da belirlendi. Kredi geri ödeme durumları hak sahiplerinin her türlü tazminat olarak almakta oldukları maaşların dörtte biri tutarında olurken TC sosyal güvelik kurumundan kesilme şartı ile yapılmaktadır.

Maaşın Dörtte Biri Kadar Kesinti…

SGK faizsiz konut kredisi ile ev almayı başarmak isteyen vatandaşların ilk olarak SGK kanadından verilen hak sahipliği belgelerini alması da gerekmektedir. Ardından 240 bin TL üzerinde alınacak olan evlerin sıfır faizli kredi geri ödemeleri sigortalı olan vatandaşların maaşlarının dörtte biri kadar olarak öne çıkmaktadır. Eğer bir kişi 5 bin 500 TL olarak maşa alıyorsa da aylık taksit ödemesi 1375 TL olarak belirlenecek.

  1. Dul ve yetimler
  2. Harp ve vazife malulleri
  3. Harp ve vazife malulü olmasına rağmen sınıf ya da görev değiştirerek kamu görevlisi olması
  4. 15 Temmuz gazileri olarak belirlenmektedir.

 

Bir önceki yazımız olan SGK Kamu Personel Alımlarında Son Dakika Açıklaması! KPSS’den 60 Alan… başlıklı makalemizde haber, kamu personeli ve SGK hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.