İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri

İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri

İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri Günümüzde, saç ekimi giderek daha pop

Ana Sayfa Sağlık 29 Nisan 2020 344 Görüntüleme

Burun Dolgusu Nedir? Fiyatları Ne Kadar?

İçindekiler

Burun Dolgusu Nedir? Fiyatları Ne Kadar? Burun Dolgusu Nasıl Uygulanır?  Burun Dolgusu Yaptırmanın Dezavantajları Nelerdir? Revizyon Burun Estetiği Nedir? Burun Dolgusu Revizyon Burun Estetiği Ameliyatı Yerine Tercih Edilebilir Mi? Ameliyatsız Burun Estetiği…

Burun dolgusu ve fiyatları burunlarının estetik görüntüsünden memnun olmayan kimseler tarafından en çok araştırılan konu başlıklarından bir tanesidir. Burun dolgusu burun estetiği ameliyatının alternatifi olarak düşünülse de kendi başına verimli sonuçları ile oldukça yararlı bir estetik müdahale uygulamasıdır.

Burun dolgusu hyalüronik asidin vücuda enjekte edilmesi ile uygulanan bir uygulamadır. Burun dolgusu uygulamasının uygulanabilmesi için en önemli şey ise ilgili kimsenin burun yapısının bu uygulamaya olumlu tepki verecek bir yapıya sahip olmasıdır.

Burun dolgusu ameliyat gerektirmeyen bir uygulama olduğundan son yıllarda yüz bölgeleri için sıklıkla tercih edilmeye başlanan bir uygulama olmuştur.

Burun dolgusu uzun süreli kullanımı olan bir uygulama değildir. Yani burun dolgusu uygulandıktan sonra hasta estetik açıdan kavuştuğu burnu belli bir süre sonra kaybetmekte ve tekrar burun dolgusu ihtiyacı doğmaktadır.

Burun dolgusu fiyatları konusunda uygulamanın uygulanacağı bölge, uygulama yöntemi gibi etkenler farklılık göstermektedir. Bu nedenle fiyat konusuna net bir yanıt vermek güçtür. Ayrıca burun dolgusunu gerçekleştirecek kimsenin tecrübesi ve uzmanlığı burun dolgusu fiyatını etkileyen diğer hususlardır. Burun dolgusu yaptıracak kimsenin bu konuda tecrübe sahibi ve uzman bir hekime muayene olması ve fiyat konusunda bilgi alması daha sağlıklı ve gerçekçi bir fiyat alınmasını sağlamaktadır.

Burun Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Burun dolgusunun uygulama şekli belirlemesi için ilgili kimsenin doktora muayene olması gerekmektedir. İlk muayenenin ardından şu prosedür kapsamında burun dolgusu uygulanmaktadır:

  • İlgili kimse ile doktor, dolgunun uygulanacağı kısımları belirlemekte ve bir plan hazırlamaktadır.
  • Ardından ilgili kimseye plana uygun şekilde dolgunun uygulanma saatinden 20 ile 30 dakika öncesinden anestetik krem sürülmektedir.
  • Daha sonra 20 ile 30 dakika arasında değişen bekleme süresinden sonra hastaya burun dolgusu uygulanmaya başlanmaktadır.
  • Uygulama 5 ile 10 dakika arası bir sürede gerçekleştirilmektedir.

Burun Dolgusu Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?

Burun dolgusunun avantajları kişilerin burun dolgusu yaptırma taleplerinin artmasını sağlayacak durumlardır. Burun dolgusu yaptırmanın kişisel avantajları olsa da hastaların burun dolgusu tercih etmelerini önemli derecede etkileyen avantajları şu şekilde özetlenebilmektedir:

  • Burun dolgusu uygulaması ameliyatsız gerçekleştirilen bir uygulama olduğundan burun estetiği ameliyatını düşünmeyen kimseler için oldukça avantajlıdır. Burun estetiği ameliyatı yaptırmayı düşünen ama bunun için hazır olmayan kimseler için de önemli bir ön deneyim oluşturma aşamasıdır.
  • Burun dolgusu uygulaması kısa sürede ve birden fazla gerçekleştirilebilen bir işlemdir. Bu özelliği sayesinde burun dolgusu uygulaması sonrasında istenilmeyen bir görüntü elde edildiğinde kısa sürede çok rahat bir şekilde bu durum değiştirilebilmektedir.
  • Burun dolgusu uygulamasının en büyük avantajlarından bir diğeri de burun dolgusunun burun estetiği ameliyatına göre oldukça masrafsız yani uygun fiyatlı olmasıdır.

Burun Dolgusu Yaptırmanın Dezavantajları Nelerdir?

Burun dolgusunun dezavantajları, bu uygulamanın artılarının ve eksilerinin iyi anlaşılması için bilinmesi gereken durumlardır. Burun dolgusu gerek sağlık açısından ameliyat olamayan, gerekse estetik operasyonlar ve tedavi süreçleri için yeterli zamanı olmayan kimseler için oldukça yararlı bir uygulama olsa da uygulamanın dezavantajları da bulunmaktadır. Burun dolgusu ameliyatının dezavantajları şu şekilde özetlenebilmektedir:

  • Burun dolgusu ameliyatı her ne kadar burun estetiği ameliyatının vadettiği neredeyse her görüntüyü sağlayabilse de bazı görüntülerin bu uygulama ile elde edilebilmesi mümkün değildir. Yani burun dolgusu burun estetiği ameliyatının ameliyat sonrası vadettiği her burnu vadedememektedir.
  • Burun dolgusunun bir diğer dezavantajı da burun dolgusunun süreli bir uygulama olmasıdır. Yani burun dolgusu sonrası elde edilen estetik görüntü sınırlı bir zaman diliminde kullanılabilmektedir. Burun dolgusu süresi yapılan işleme, işlemde kullanılan malzemeye göre kullanım süresi farklılık gösterse de genel bir belireme yapmak gerekirse burun dolgusunun kullanım süresi 1 ila 2 yıl arası bir süredir.

Revizyon Burun Estetiği Nedir?

Revizyon burun estetiği ameliyatı, burun bölgesinde daha önceden estetik amaçlı ya da sağlık açısından bir sorun nedeniyle ameliyat geçirmiş kimselerin tekrar burun ameliyatı gerçekleştirmek istemeleri halinde gündeme gelen cerrahi bir operasyondur.

Revizyon burun ameliyatı genellikle estetik ameliyatlar sonrasında burunda istenilen görüntünün elde edilememesi ya da burunda işlev kaybının olması halinde gündeme gelmektedir. Revizyon burun ameliyatının en sık gündeme geldiği durumlar ise şu şekildedir:

  • Burun ameliyatı ve iyileşme sürecinden sonra dahi nefes alıp verilmekte zorlanılması
  • Burun ucunun gereğinden fazla kaldırılması sonrasında burun deliklerinin karşıdan görülebiliyor olması
  • Burun ile yüzün arasındaki orantının sağlanamamış olmaması
  • Burunda ameliyat sonrasında istenilen estetik görüntünün sağlanamamış olması

Burun Dolgusu Revizyon Burun Estetiği Ameliyatı Yerine Tercih Edilebilir Mi?

Revizyon burun estetiği ameliyatı yerine burun dolgusu uygulaması tercih edilebilir bir uygulamadır. Özellikle burun estetiği ameliyatı sonrasında istenilen görüntü ile elde edilen görüntü arasında çok az farklılıkların bulunması burun dolgusu uygulamasının gündeme gelmesine neden olacaktır.

Burun dolgusu ilk burun ameliyatından sonra sağlık açısından bir problemi olmayan her hastaya çok rahat ve güvenilir bir şekilde uygulanabilmektedir.

Burun Dolgusu, Ameliyatsız Burun Estetiği Fiyatları

Klinik ve doktor fiyatları belirlemekte olup Ameliyatsız burun estetiği fiyatları ortalama 2.000 liradan başlamakta 10.000 liraya kadar çıkmaktadır. Burun Dolgusu fiyatları genellikle bu civarda olmasına rağmen çok yüksek fiyatlar da görülebilmektedir.

Bir önceki yazımız olan Bebeklerin Bağışıklık Sistemini Nasıl Güçlenir? başlıklı makalemizde bağışıklık sistemi nasıl güçlenir bebeklerde, bebeğin bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir ve bebeğin bağışıklık sistemi nasıl güçlenir hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.