İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri

İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri

İstanbul’un En İyi 15 Saç Ekim Merkezi ve 2023 Saç Ekimi Paketleri Günümüzde, saç ekimi giderek daha pop

Ana Sayfa Sağlık 14 Ocak 2022 264 Görüntüleme

En İyi Çene Estetiği Doktorları Ve Fiyatları, Nasıl Yapılır Detaylı Bilgi

İçindekiler

En iyi çene estetiği doktorları ve fiyatları, nasıl yapılır detaylı bilgi başlıkları, internet üzerinden sık sık araştırılmaya devam eden konular arasında yerini almaktadır. Her yüzde, bazı kusurların olması; çok normaldir. Bazı yüzlerde, çene genişliği ve darlığı da sık sık karşılaşılan durumlardan bir tanesi olarak bilinmektedir. Bu tarz çene yapılarına sahip olan insanlar, çene estetiğinde faydalanarak görünümlerinde çeşitli değişiklikler yapma şansı elde edebilirler. Özellikle de basit bir ameliyat olan çene estetiği, kısa süre içerisinde iyileşmenizi sağlayarak; yeni bir görünüme kavuşmanıza da yardımcı olacak faktörlerden bir tanesidir. Bu nedenle, konu hakkında detaylı araştırmalar yapmanızda da fayda olacaktır.

Çene Estetiği Ameliyatı

Çene estetiği ameliyatı dediğimiz zaman, iki farklı başlık ile karşılaşmamız da mümkün olacaktır. İki farklı stilde yapılan bu ameliyatların çeşitli kuralları vardır. Bu ameliyatlar ise şu şekildedir;

  • Çene Dolgusu
  • Çene Törpülenmesi

Yukarıda verilen işlemlerin her ikisi de kişilerin duyduğu rahatsızlıkların giderilmesi ve yeni bir görünüm elde etme olanağı sunulması için yapılmaktadır. Ancak bu işlemler gerçekleştirilmeden önce, mutlaka; yüz tipine uyum sağlayabilecek, çalışmaların yapılması gerekmektedir. Özellikle de çene estetiğinin doğal yöntemlerden faydalanarak yapılmaya devam etmesi çok önemli bir husus olacaktır. Aksi takdirde, yapay bir görünümün oluşması söz konusu olabiliyor. Bu durum ise, estetik ameliyatı olmak isteyen kişilerin, elde edecekleri görünümden çok hoşlanmamasına sebebiyet verecektir. Aynı zamanda üst ve alt çene ameliyatı olarak ikiye ayrılan bu işlemler; gerekli kontrollerin yapılmasının ardından yapılacaktır. Yaptıracağınız işlemler; profesyonel cerrahlar tarafından yapılması gereken bir operasyon türü olduğu için; yaptırdığınız yerleri iyi bir şekilde araştırmanızda da fayda olacaktır.

Alt Çene Ameliyatı

Alt çene ameliyatı yapılmadan önce, profesyonel cerrahlar tarafından ön kontrollerin yapılması çok önemli bir husus olacaktır. Bu nedenle, kişilerin ağız ve çene yapısını daha net bir şekilde gösterecek röntgenin çekilmesi de çok önemlidir. Alt çene ameliyatı olurken; dişlerinize herhangi bir zarar gelmeyeceğinden de emin olabilirsiniz. Üstelik bu işlemler gerçekleştirilmeden önce; doktorların, sizi bilgilendirmek amacıyla, yüzünüzde yapacağı bazı çizimler vardır. Bu sayede, ameliyat olduktan sonraki görünümünüzü daha rahat ön görmeniz de mümkün olacaktır. Özellikle de doktorunuzun yüzünüzde yaptığı çizim ile alakalı herhangi bir şikâyetiniz varsa ya da beğenmediğiniz bir nokta varsa, bunu önceden belirtmiş olmanız çok önemli olacaktır. Bu sayede, istediğiniz görünüme kavuşmanız çok daha kolay bir hal alacaktır.

Üst Çene Ameliyatı

Üst çene ameliyatı, alt çeneye ameliyatına nazaran daha çok prosedür gerektiren bir işlem olarak bilinmektedir. Bunun sebebi ise; ağız ve diş yapısının detaylı bir şekilde inceleniyor olmasından kaynaklanmaktadır. Eğer diş yapınızda, herhangi bir sıkıntı varsa ve bu durum üst çene ameliyatı olmanıza engel oluyorsa; mutlaka gerekli müdahalelerin yapılması gerekmektedir. Örneğin; üst çenenizde yer almakta olan herhangi bir diş, ameliyat olmanıza engel olabilecek bir konumda ise; mutlaka diş yapınızı düzelttirmeniz ve gerekli müdahaleleri yaptırmanız gerekmektedir. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra; doktorunuz tarafından yeni bir röntgen çekilecek ve dişlerinizin ameliyat için uygun olup olmadığına karar verilecektir. Bu işlemler tamamlandıysa, ameliyatınızı kısa süre içerisinde yaptırma şansı da elde edebilirsiniz. Üstelik, üst çene ameliyatında, dişlerinizin herhangi bir engel çıkarmaması durumunda; kısa süre içerisinde iyileşme göstermeniz ve taburcu olmanız da mümkün hale gelecektir. Bu konuda da içinizi rahat tutarak gönül rahatlığıyla üst çene ameliyatı olabilirsiniz.

Çene Ucu Dolgusu

Çene ucu dolgusu, fazla estetik müdahale gerektirmeyen bir işlem olsa da çenenizin uç bölgesine uygulanan dolgudan faydalanarak; daha güzel bir görünüm elde etmenize de yardımcı olacaktır. Bununla beraber, çene kemiğinizde kesilme işlemi yapılması da söz konusu olabiliyor. Bu durum ise; estetik müdahale gerektirebiliyor. Ancak, öncesinde; doktorunuz ile detaylı bir görüşme sağlamanızda ve bu doğrultuda hareket etmenizde fayda vardır. Aksi takdirde, çene dolgusu yaptırsanız da istediğiniz görünümü elde etmeniz söz konusu olmayabiliyor.

Çene Ucu Estetiği

Çene ucu estetiği de birçok kişinin tercih ettiği estetik müdahalelerden bir tanesi olarak bilinmektedir. Özellikle de çenesi yuvarlak olan kişilerin büyük bir kısmı, bu işlemlerden faydalanmaya devam etmektedirler. Bazı insanlar ise, çene uçlarında; şekilsizlik olan kişilerin sayısı da bir hayli fazladır. Çene ucu estetiği sayesinde, çenenin ve yüz hatlarınızın daha güzel ve belirgin bir şekle bürünmesini sağlamanız da mümkün hale gelecektir. Üstelik, çene ucu estetiğini; yüzünüzde farklı müdahaleler yaptırırken gerçekleştirmeniz de söz konusu olabiliyor. Bu tercih de tamamen size kalmıştır.

Çene Ucu Törpüsü

Çene ucu törpüsü de internet üzerinden sık sık araştırılan konulardan bir tanesi olarak bilinmektedir. Çene ucunun geride ya da ileride olmasından dolayı sorun yaşayan kişilerin sayısı bir hayli fazladır. Bununla beraber, çene ucunun normale göre daha büyük olduğu durumlar da söz konusu olabiliyor. Bu tarz şekil bozuklukları olduğu zaman ise; çene ucunun törpülenmesi çok önemli bir husus olacaktır. Çene ucu törpülemesi yapıldığı esnada; hastaların isteğine bağlı olarak, çenenin yukarıya ya da aşağıya doğru törpülenmesi de mümkün olabiliyor. Çene ucu estetiği yapılırken, dikkat edilmesi gereken birçok farklı husus vardır. Bunlar;

  • Örneğin; çeneniz ile burun yapınızın, birbirine uyumlu olması çok önemli bir husus olacaktır. Aksi takdirde, beklediğiniz görünümü elde etmeniz de söz konusu olmayabiliyor.
  • Çene törpüsü basit bir işlem gibi görülüyor olsa da anestezi ve cerrahi işlem gerektiren bir süreçtir. Bu nedenle, genel anestezi alabilecek bir bünyeye sahip olmanız da çok önemli olacaktır.
  • Her ameliyatta olduğu gibi, çene ucu törpüsü yaptırırken de çeşitli morluklarla karşılaşıyor olmanız çok normal bir durumdur. Ancak bu sürecin kısa süre içerisinde geçeceğinden yana bir şüpheniz olmasın. Özellikle de ameliyat sonrası, doktorunuzun verdiği talimatlara eksiksiz bir şekilde uyum sağlamaya devam ederseniz; morluklarınız kısa süre içerisinde iyileşmeye başlayacaktır.
  • Bazı kişiler, ameliyat sonrasında; herhangi bir ağrı ya da sızı durumuyla karşılaşmıyor olsa da ameliyat olan bazı kişilerin; yoğun bir ağrı yaşadığı da verilen bilgiler arasında yer almaktadır. Doktorunuz ise; bu konuda önlem alabilmek amacı ile, size güçlü ağrı kesiciler verecektir. Bu ağrı kesicileri kullanmaya devam ederek, ağrı eşiğinizi minimuma indirmeniz mümkün olacaktır.
  • Ameliyat süreciniz tamamlansa dahi, en az 1 hafta ile 10 gün arasında evden çıkmamaya gayret etmenizde fayda vardır. Özellikle de çenenizden aldığınız herhangi bir darbe, ameliyatınızın seyrinde değişikliklerin yaşanmasına ve ileride birçok farklı sıkıntı ile karşı karşıya kalmanıza sebebiyet verebilmektedir. Ancak iyileşme süreciniz tamamlandıysa, sosyal hayatınıza devam etmeniz mümkün olacaktır.
  • Yemek yemeniz, çeneniz ile doğru bir orantı sağladığı için; katı yiyecekler uzak durmanız ve bir süreliğine de olsa sıvı ile beslenmeye devam etmeniz sizin için daha doğru olacaktır. Aksi takdirde, ameliyatlı bölgenize zarar vermeniz söz konusu olabiliyor. Ancak bu sürecin geçici olduğunu ve kısa süre içerisinde tamamlanacağını bilmenizde de fayda vardır.

Çene Ucu Estetiği Tehlikeli Midir?

Çene ucu estetiği tehlikeli midir? Başlıkları da internet üzerinden sıklıkla araştırılan konulardan bir tanesi olarak bilinmektedir. Çene ucu estetiği, herhangi bir sorun yaşamanızı gerektirecek ameliyat türlerinden biri değildir. Ancak her ameliyatta olduğu gibi; çene ucu estetiğinde de bazı riskler mevcuttur. Özellikle de araştırmadınız ve bilmediğiniz hastanelerde ameliyat oluyorsanız; çeşitli problemlerle karşılaşmanız söz konusu olabiliyor. Bu nedenle dikkatli olmanızda her zaman için fayda vardır.

Çene Estetiği Fiyatları

Çene estetiği fiyatları da internet üzerinden sıklıkla araştırmaya devam eden konulardan bir tanesidir. Ucu estetiği olmak istiyorsanız; karşılaşacağınız fiyat aralıklara 4000 ile 10.000 TL aralıklarında değişiklik göstermeye devam edecektir. Fakat bu durum doktorlara ve hastanelere göre de değişiklik gösterebiliyor. Üstelik, bu alanda yapılan bazı kampanyalar; kişilerin çok daha uygun fiyatlara ameliyat olabilmelerine de olanak tanımıştır. Bu nedenle, doktorları takip etmenizde ve sosyal medya sayesinde bilgi sahibi olmanızda fayda vardır.

Çene Estetiği Doktorları

Çene estetiği doktorları da bu ameliyatı olmak isteyen ve çene konusunda çeşitli estetik kaygıları yaşayan kişiler tarafından sıklıkla araştırılmaya devam eden konular arasında ilk sırada gelmeye de devam etmektedir. Çene Estetiği olmaya karar veren kişilerden bir tanesi iseniz, ulaşabileceğiniz ve alanında profesyonel olan doktorlar su şekildedir;

Profesör Doktor Muhittin Eski

Profesör Doktor Muhittin eski, uzun zamandır birçok alanda hizmet vermeye devam eden doktorlar arasında yer almaktadır. Özellikle de ağız ve çene cerrahisi konusunda uzmanlığını almaya başaran; Profesör Doktor Muhittin eski kısa süre içerisinde, çene estetiği ameliyatınızı yaparak; yeni bir görünüm elde etmenize de yardımcı olacaktır. Randevu almak için ise; dilediğiniz zaman, doktorunuzun asistanı ile iletişim kurmaya başlayabilirsiniz. Randevunuzu aldıktan sonra ise; yeni görünümünüzün nasıl olacağı hakkında, detaylı bilgiler almanız mümkün hale gelecektir. Bu konuda içinizi rahat tutabilirsiniz.

Prof. Dr. Muhuttin Eski çene estetiği ameliyatı fiyatları yapılacak işleme ve kişiye göre değişmektedir. Ortalama çene estetiği ameliyatı fiyatları 10.000 TL’den başlamaktadır. Hekimlerin güncel fiyatları farklılık gösterebilmektedir bu sebeple direkt fiyat almanız önerilir.

Doktor Timur Songür

Doktor Timur Songür de ağız, yüz ve çene cerrahisi alanında hizmet vermeye devam eden doktorlardan bir tanesidir. Özellikle de çene cerrahisine profesyonel doktorların yapması çok önemli bir husus olacaktır. Timur Songür, alanında profesyonelleşmeyi başaran doktorlar arasında yer aldığı için; ameliyat sürecinizde herhangi bir sorun yaşamayacağınızdan emin olabilirsiniz. Kısa süre içerisinde, sorunlu olan bölgenizde tedavi ederek; yeni bir görünüme kavuşmanı da yardımcı olan Timur Songür, birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bu nedenle, alanında ön plana çıkmayı başaran doktorlardan bir tanesi olmuştur.

 Dr. Timur Songür çene estetiği ameliyatı fiyatları yapılacak işleme ve kişiye göre değişmektedir. Ortalama çene estetiği ameliyatı fiyatları 10.000 TL’den başlamaktadır. Hekimlerin güncel fiyatları farklılık gösterebilmektedir bu sebeple direkt fiyat almanız önerilir.

Doçent doktor A. Tolga Eryılmaz

Doçent Doktor A. Tolga Eryılmaz da cerrahisi alanında çalışmalarını sürdürmeye devam eden doktorlardan bir tanesidir. Özellikle de çenenizi Törpü işlemi yaptırmayı planlayan bir kişi iseniz; tolga Eryılmaz ile kısa süre içerisinde iletişime geçerek gerekli tedavi sürecini başlatmadım. Bu sayede, kısa süre içerisinde bozukluklarından kurtularak, estetik kaygılarınızı gidermeniz mümkün hale gelecektir. Üstelik doktorun hastaları da her fırsatta memnuniyetini dile getirerek, sürecinin çok sağlıklı bir şekilde ilerlediğini belirtmeye devam etmektedir. Bu nedenle, tedavi sürecinize kısa süre içerisinde başlamanızda fayda vardır.

Doç. Dr. A. Tolga Eryılmaz çene estetiği ameliyatı fiyatları yapılacak işleme ve kişiye göre değişmektedir. Ortalama çene estetiği ameliyatı fiyatları 10.000 TL’den başlamaktadır. Hekimlerin güncel fiyatları farklılık gösterebilmektedir bu sebeple direkt fiyat almanız önerilir.

Operatör Doktor Oğuz Kılıç

Çene ameliyatlarınızı ağız yüz ve çene cerrahisi alanında uzmanlaşmış doktorlara yaptırmanız, her zaman için daha iyi olacaktır. Bu alanda profesyonelleşmeyi başarmış doktorlardan bir tanesi ise; operatör doktor Oğuz Kılıç olarak bilinmektedir. Özellikle de sosyal medyada yaptığı çalışmalarla ön plana çıkmayı başaran Oğuz Kılıç, yaptığı ameliyatları paylaşmaya devam etmektedir. Sizde Oğuz Kılıç’ın paylaştığı ameliyatlara inceleyerek; karar verebilir ve doktor ile görüşme sağlayabilirsiniz. Üstelik, randevularınızı internet üzerinden oluşturmanız ve adres bilgilerine erişim sağlamanız da oldukça kolaydır.

Opr. Dr. Oğuz Kılıç çene estetiği ameliyatı fiyatları yapılacak işleme ve kişiye göre değişmektedir. Ortalama çene estetiği ameliyatı fiyatları 10.000 TL’den başlamaktadır. Hekimlerin güncel fiyatları farklılık gösterebilmektedir bu sebeple direkt fiyat almanız önerilir.

Doçent Doktor Gürcan Aslan

Doçent doktor Gürcan Aslan da çene cerrahisi alanında uzmanlaşmayı başaran doktorlar arasında yer almaya devam etmektedir. Birçok estetik ameliyatına profesyonel bir şekilde gerçekleştirmeye devam eden doçent doktor Gürcan Aslan, çene ve ağız cerrahisi konusunda da profesyonelleşmeyi başarmıştır. Özellikle hastaları, memnuniyetini her fırsatta dile getirmeye devam ettiği için; doçent doktor Gürcan Aslan’a olan talepler her geçen gün çoğalmaya devam eder. Bunun sebebi ise; uzun zamandır çene cerrahisi alanında çalışmalarını sürdürerek, yaptığı profesyonel tedavilerden kaynaklanmaktadır.

Doç. Dr. Gürcan Aslan çene estetiği ameliyatı fiyatları yapılacak işleme ve kişiye göre değişmektedir. Ortalama çene estetiği ameliyatı fiyatları 10.000 TL’den başlamaktadır. Hekimlerin güncel fiyatları farklılık gösterebilmektedir bu sebeple direkt fiyat almanız önerilir.

Operatör Doktor Fatih Kılıç

Operatör Doktor Fatih kılıç da birçok alanda estetik müdahale yapmasına rağmen, çene cerrahisi ile ön plana çıkmayı başarmış doktorlardan bir tanesi olarak bilinmektedir. Çene cerrahisi konusunda, doktor arayışında olan kişilerin büyük bir kısmı; Operatör Doktor Fatih kılıç ile iletişime geçerek, kısa süre içerisinde yaşadığı estetik kaygıyı çözüme kavuşturmaya devam etmektedir. Sizde dilediğiniz zaman randevunuzu alarak; Operatör Doktor Fatih kılıç ile ameliyat sürecinizi başlatabilirsiniz. Fatih Kılıç’ın bu kadar sık tercih ediliyor olmasındaki sebeplerden bir tanesi ise; ameliyat sonrası gelen yorumların da olumlu olmasından kaynaklanmaktadır.

Opr. Dr. Fatih Kılıç çene estetiği ameliyatı fiyatları yapılacak işleme ve kişiye göre değişmektedir. Ortalama çene estetiği ameliyatı fiyatları 10.000 TL’den başlamaktadır. Hekimlerin güncel fiyatları farklılık gösterebilmektedir bu sebeple direkt fiyat almanız önerilir.

Doçent doktor Gökçe Özel

Doçent doktor Gökçe Özel uzun yıllardır çene cerrahisi alanında çalışmaya devam eden doktorlardan bir tanesidir. Özellikle de alanında profesyonel doktorlar ile çalışmalarını sürdürmeye devam etmek isteyen bir kişi iseniz; Gökçe Özel muayenehanesi ile iletişim kurarak, ameliyat için bilgi almanızda fayda vardır. Doçent doktor Gökçe Özel, gerekli tedavi yöntemleri uyguladıktan sonra; ameliyat sürecinize ile ilgili bilgi verecektir. Sizde ameliyat olmak isteyen bir kişi iseniz; doktorunuzun talimatları eksiksiz bir şekilde uygulayarak, işlemlerinizi kısa süre içerisinde edebilirsiniz.

Doç. Dr. Gökçe Özel çene estetiği ameliyatı fiyatları yapılacak işleme ve kişiye göre değişmektedir. Ortalama çene estetiği ameliyatı fiyatları 10.000 TL’den başlamaktadır. Hekimlerin güncel fiyatları farklılık gösterebilmektedir bu sebeple direkt fiyat almanız önerilir.

Operatör Doktor Hasan Kütükoğlu

Operatör Doktor Hasan Kütükoğlu da randevu defteri en yoğun olan doktorlar arasında yerini almaya devam etmektedir. Hasan Kütükoğlu ağız, yüz ve çene cerrahisi alanında uzmanlaştığı kadar, farklı cerrahi müdahalelere de devam eden doktorlar arasında yerini almaya devam etmektedir. Üstelik, doktorun hastalarından gelen yorumlar; bu durumu destekler niteliklere sahiptir. Sizde alanda profesyonel ve olumlu yorumlara sahip olan doktorları ile çalışmalarınızı sürdürmeye devam etmek istiyorsanız; operatör Doktor Hasan kütük oğlu ile iletişim kurmanızda fayda vardır. Bu sayede, ameliyat sürecinizi daha iyi bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Opr. Dr. Hasan Kütükoğlu çene estetiği ameliyatı fiyatları yapılacak işleme ve kişiye göre değişmektedir. Ortalama çene estetiği ameliyatı fiyatları 10.000 TL’den başlamaktadır. Hekimlerin güncel fiyatları farklılık gösterebilmektedir bu sebeple direkt fiyat almanız önerilir.

Profesör Doktor Haldun Kamburoğlu

Profesör Doktor Haldun Kamburoğlu da ağız yüz ve çene cerrahisi alanında çalışmalarını sürdürmeye devam eden doktorlardan bir tanesidir. Ancak doktorum, farklı alanlarda yaptığı çalışmalarda mevcuttur. Sosyal medya sayfasından inceleyebileceğiniz bu çalışmalar, doktorun profesyonelliğini destekler niteliklere sahiptir. Bu sayede herhangi bir problem yaşamadan çene cerrahisi alındaki tedavinizi yaptırmanız ve estetik kaygılarınızı çözüme kavuşturmanız mümkün olacaktır. Üstelik, randevularınızı internet üzerinden oluşturmanız ve kısa süre içerisinde doktorun asistanı ile iletişim kurarak randevu almanız da mümkün olacaktır.

Prof. Dr. Haldun Kamburoğlu çene estetiği ameliyatı fiyatları yapılacak işleme ve kişiye göre değişmektedir. Ortalama çene estetiği ameliyatı fiyatları 10.000 TL’den başlamaktadır. Hekimlerin güncel fiyatları farklılık gösterebilmektedir bu sebeple direkt fiyat almanız önerilir.

Doktor Esma Coşkun

Doktor Esma Coşkun da kendi alanında profesyonelleşmeyi başarmış doktorlar arasında yerini almaya devam etmektedir. Ancak doktordan randevu almak istiyorsanız; asistana ile en kısa süre içerisinde iletişim kurmamız da fayda vardır. Bunun sebebi ise; olmayı çok olmasından kaynaklanmaktadır. Özellikle de çene cerrahisi ameliyatları, zaman zaman tedavi gerektiren türden olduğu için; erken görüşmeler her zaman için daha faydalı olacaktır. Üstelik randevularınızı internet üzerinden oluşturmanız ve sürecinizi daha sağlıklı bir hale getirmeniz de mümkün olacaktır.

 Dr. Esma Coşkun çene estetiği ameliyatı fiyatları yapılacak işleme ve kişiye göre değişmektedir. Ortalama çene estetiği ameliyatı fiyatları 10.000 TL’den başlamaktadır. Hekimlerin güncel fiyatları farklılık gösterebilmektedir bu sebeple direkt fiyat almanız önerilir.

Web sitesindeki bilgiler tanı, teşhis ve ya tedavi yerine geçmez. Sitedeki her bilgiyi ya da sağlık sorunlarını mutlaka doktora danışmalısınız. Site içeriği kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez.

Talep ve değerlendirmeleri [email protected]  adresine mail olarak atabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan En İyi Burun Dolgusu Doktorları Ve Fiyatları, Nasıl Yapılır Detaylı Bilgi başlıklı makalemizde burun dolgusu ve burun dolgusu fiyatları hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.