Saç ekimi ömürlük mü? üzerine güzel bir makale hazırladık ve aklınıza gelebilecek 5 soruya cevap verdik. Makalemizi inceleyerek merak ettiklerinize cevap bulabilirsiniz.
Güzel saçlara sahip olmanın hayal olduğunu düşünüyorsanız eğer, kesinlikle artık hayal olmadığını söyleyelim. Saç ekimi ömürlük mü? diye merak edenlere vereceğimiz bilgiler sonrasında, tam anlamıyla saçın size ait olduğunu ve evet ömürlük olduğunu da görmüş olacaksınız. Bu sayede eskisi gibi yeniden saçlarınıza kavuşacak harika bir imajın keyfini süreceksiniz. Özellikle Türkiye’nin saç ekimi alanın da tam bir cennet olduğunu söylemeye gerek yok. Bunun yanı sıra söylememiz gereken bizim uzman doktorlarımız tarafından bulunan yöntemlerin tüm dünyada kullanılıyor olmasıdır.
İçindekiler
İstanbul’daki en iyi saç ekim merkezi hangisi ve fiyatları ne kadar? Aşağıdaki haberimize göz atın!
İstanbul’un En İyi Saç Ekim Merkezleri ve 2022 Saç Ekim Fiyatları
Saç ekimi yöntemleri giderek gelişirken, fiyatlarının da düşük olması tam bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor. Bugün ülkemizde 6 bin TL ile 40 bin TL’ye kadar hizmet veren merkezler bulunuyor. Buna göre her hangi bir yerde saç nakli yaptıracağınızı düşünebilirsiniz. Ancak bu kesinlikle yanlış olacağı gibi, önüne gelen yerde bu gibi işlemleri yaptırmanız daha büyük zararları da beraberinde getirebilir. Doğru donör bölgesinin seçilmesi ile birlikte, istediğiniz gibi saç ekimi yaptırabileceğiniz için, artık işinizi şansa bırakmamalı ve sorulması gereken gerçek soruları da sormalısınız.
Soru 1: Saç Ekimi Ömürlük Mü?
Cevap: Yukarıda belirttiğimiz gibi saç ekimi kalıcıdır. Çünkü saç kökleri kendi ense kökünüzden ya da burada yoksa, daha komplike olarak çalışmalar yapılıp, göğüs bölgesinden alınabiliyor. Bu işlemler 2021 yılının en iyi tekniklerinden olan FUE ve DHI sayesinde oluyor. Bu yöntemlerde aynı gün içerisinde greftler alınıyor ve alınan bu greftler yeniden ekiliyor. Şunu da belirtelim ki, eğer kellik durumunuz fazla ise seans olarak da saç ekimi yapılabilir. Bölgelerin ihtiyacına göre de bu yöntemler belirleniyor ve sonrasında nasıl bir süreç yaşayacağınız tespit edilerek, saç ekim işlemi bekleniyor.
Saçların kalıcılığının arttırılması için, kıl köklerinin alınmasının ardından özel solüsyonlarda bekletiliyor. Ayrıca kıl köklerinin tutunması için, gerekli ilaçlar ve vitaminlerde alınması gerekiyor. Tabii ki cerrahi alanda da uzmanları bünyesinde barındıran merkezler sayesinde, bu tür detayların tamamına sahip olacak ve adım adım aşamalardan geçerek, 8 ile 12 ay içerisinde saçlarınıza kavuşmuş olacaksınız. FUT yöntemine de değinmek gerekirse, bu yöntem 2000’lerin başında kullanılmış olsa da, halen tercih edenler bulunuyor. Burada doku nakli yapılıyor ve saçlı bölgeden görünmeyecek şekilde parça halinde kıl kökleri alınıp, yeni yerine naklediliyor. Ve evet FUT yönteminde saç ekimi ömürlük mü diyenler için de ömürlük olduğunu söyleyelim.
Soru 2: Saç Ekim İşlemi Nasıl Yapılır?
Cevap: Şöyle belirtelim ki, FUE ve DHI yöntemleri uygulanacak bölgeye göre değişiklik gösterse de, aynı mantığa sahiptir. Bu yöntemlerde tek tek kıl kökleri alınarak, özel solüsyonlarda tutulup, ardından saç ekimi başlar. FUT saç ekimi ise tamamen farklı olup, bu yöntemde tam olarak dokular parça halinde alınıyor. Bu parçalarda ise onlarca kıl kökü bir arada taşınıyor. Günümüzde en fazla tercih edilen yöntemin ise elbetteki FUE ve DHI olduğunu söyleyelim. Her iki yöntemde daha acısız, ağrısız, yaraların daha hızlı iyileştiği ve saçların çıkma süresi aynıdır.
Ancak hangi yöntemi tercih etmeliyim diyorsanız, bir kaç farklılık olduğunu ve buna göre seçim yapmanız gerektiğini söyleyelim. En belirgin farklılıklar ise DHI daha sık olarak uygulanır ama daha pahalı olup, FUE ise daha geniş alana seyrek olarak uygulanır ve daha ucuzdur. Bu seyrekliğin doğal bir seyreklik olduğunu söyleyelim. Bölgelere göre işlemler farklılık göstermektedir. Örneğin kadınlarda saç arası seyreklik daha fazla olduğu için DHI yöntemi daha uygundur. Yine saçları seyrek olanlar, saç kıran sorunları ile karşılaşanlar ya da sadece şakaklarında saç dökülmesi olanlar veya arka kısımda açılması bulunanlar için de DHI iyi bir tercihtir.
Eğer kellik daha fazla ise yani kafa üstü, kenarlar hızlı bir şekilde dökülmüşse bu durumda FUE tekniği uygulanması daha etkili olacaktır. Çünkü işlem daha geniş alanlarda rahat yapıldığı için, hem fiyat olarak düşük, hem de kelliğe son vererek doğal saçlarınıza kavuşmuş olacaksınız.
Soru 3: Kaç Defa Saç Ekimi Yapılabilir?
Cevap: Bu soru değişkenlikleri de içinde barındırıyor. İlk aklımıza geldiği gibi cevap verelim. İstediğiniz kadar ekim yaptırabilirsiniz. Ama kim sürekli saç ektirmek ister? Asıl sorunun bu olduğunu da söyleyelim. Kıl köklerinin tutunması için, kökleri besleyen dolaşımında etkili olması gerekiyor. Yani kıl köklerinin tutunması ve dökülmemesi gerekiyor. Bazen farklı bir markanın şampuanını kullandığımızda, saçlarımızın çok hızlı şekilde döküldüğünü görürüz. Ya da stresli bir dönem geçirdiğimizde de saçlarımız dökülür.
İşte bu saç köklerinde dolaşımın etkin bir şekilde olmadığını gösteriyor. İnsan bedeni yeni bir yatağa yattığı zaman, ortalama alışma evresi 23 gündür. Sizinde sürekli kullanmış olduğunuz şampuanı değiştirmeniz durumunda, bir kaç yıkama sonrasında kafa tası ve haliyle kıl köklerini besleyen dolaşım sistemine farklı bir ürün etki edeceği için, dökülmelerde hızlanır. Sonuç olarak saç köklerinin dolaşımı oldukça önemlidir. Bu bağlamda ele alırsak eğer, saçlarınızın dökülmemesi adına sürekli bakıma ihtiyacı olduğunu bilmeli ve dökülmemesini sağlamalı ya da geciktirmelisiniz.
Saç ekimi ömürlük mü? sorusuna burada cevap verelim. Donör bölgenin ense kılları olmasının ana nedeni çok güçlü olmasıdır. Buradan alınan kıl kökleri, saç dökülmesi yaşanan yere ekilir ve tutunması ile birlikte saçlarınız yeniden çıkmaya başlar. Şuan şakak bölgesine ya da arka kısımdaki açılmaya yaptırabilir ve yıllar sonra diğer kalan kısımların dökülmeye başlaması ile birlikte, buralara da aynı şekilde ense kökünden alınan kıllar ile nakil yaptırabilirsiniz.
Soru 4: Saç Ekimi Ne Zaman Yapılır?
Cevap: İlginç bir şekilde bu soru da çok fazla soruluyor. Oysa ki, her hangi bir ameliyatı olmanın zamanı var mı? Hayır yok. Sağlık durumunuza göre doktorunuzun belirlediği iyileşme takvimine uyarak, ameliyat olur ya da ilaç tedavisi ile hayatınıza devam edersiniz. Ancak nasıl ki ameliyat sonrasında, hem ameliyatlı olmanızdan kaynaklı bir korunma ihtiyacınız varsa ve hem de, ameliyat olduğunuz sağlık sorununun yeniden nüks etmemesi adına yaşam standartlarınızı değiştiriyorsunuz.
İşte saç ekiminde de tam olarak bunu yapıyorsunuz. Saç ektirdikten sonra tırnaklarınızı köklere batıra batıra banyo yapamazsınız. Üstelik ilk 10 günlük kaşıntı sürecinde bunun sıkıntısı çok fazla yaşayacaksınız. Bunu yapmadınız diyelim, normal bir insan gibi saatlerce güneşin ya da yağmurun ve hatta sokaklarda normal havalarda bile gezemeyeceksiniz. Ne zamana kadar? Sadece 1 ay kadar yani şok dökülme evresine kadar. Yine saç ekimi sonrasında, kozmetik ürünler kullanarak kıl köklerine zarar vermeyeceksiniz.
Bunların tamamı görüldüğü üzere belirli bir süre geçerli olup, bu sürecin sonunda keyifle yeni çıkan saçlarınız ile saatlerce gezebilir, doya doya kaşıyabilirsiniz. Ancak iyileşme evresinde ve tutunma evresinde bunları yapamazsınız. Görüldüğü üzere yine saç ekimi ömürlük mü? için bir soruya daha cevap vermiş olduk.
Konu ile ilgili detaylı makalemize buradan ulaşabilirsiniz.
Soru 5: Saç Ekiminden Sonraki Süreç Nasıl İşler?
Cevap: Tüm makalemizi baştan sona okuduğunuzda aslında bu soruya rahat bir şekilde cevap verebilirsiniz. Ancak biz yine de bir kaç bilgi vererek, bu süreci daha iyi atlatmanızı sağlayalım. Saç ekimi öncesinde dahi ilaç kullanmak, antibiyotik almak, alkol ve sigara tütmek yasak. Haliyle saç ekimi sonrasında da en az bir hafta boyunca bunları tüketmemelisiniz.
Saç ekiminden sonraki en önemli aşamalardan biri yıkama aşamasıdır. Mümkünse bunun için kliniğe uğramalı ve ilk 2 yıkamayı doktorunuzun gözetiminde yapmalısınız. Eğer mümkün değilse, yavaş ve sakin bir şekilde saçlarınızı hafif hafif yıkamalısınız. Doktorun vermiş olduğu losyonları da düzenli olarak kullanmalısınız.
Ayrıca konu ile ilgili olarak Türkiye Sağlık Vakfı sitesinde bulunan makaleye buradan ulaşabilirsiniz.
Bir önceki yazımız olan Saç Ekimi Ne Zaman Yapılır? 4 Mevsim Uygun Mu? başlıklı makalemizde saç ekimi kalıcı mı?, saç ekimi ne zaman yapılır ve saç ekimi yaptırmanın avantajları hakkında bilgiler verilmektedir.
![](https://www.habergundemde.com/wp-content/uploads/2019/12/favicon.png)